Corona-update 8 mei 2020

 

Beste ouders,

 

Door het covid-19 virus ben ik een aantal weken genoodzaakt geweest mijn praktijk tijdelijk te sluiten. Afgelopen week heeft het kabinet besloten een aantal maatregelen te versoepelen. Dit houdt onder andere in, dat ik onder voorwaarden mijn praktijk vanaf 11 mei weer mag openen. Voor mij is de emotionele gezondheid van uw kind erg belangrijk en daarom ben ik verheugd mijn praktijk weer fysiek open te kunnen doen.

Dit kan echter alleen als wij ons allemaal aan de voorwaarden houden. Daarom heb ik op basis van de RIVM-richtlijnen een aantal regels moeten opstellen:

 

Algemeen

 • Bij corona-gerelateerde klachten (meer dan 38 graden koorts, met luchtwegklachten of hoesten) van het kind zelf of de gezinsleden blijven de kinderen thuis. Mocht u om deze reden genoodzaakt zijn de afspraak last-minute af te zeggen, zullen hiervoor geen kosten in rekening gebracht worden.
 • Als ikzelf of mijn gezin verkoudheids- of ziekteverschijnselen heb (koorts, verkoudheid, niezen, hoesten, benauwdheid), ben ik genoodzaakt de afspraak af te zeggen. In bovengenoemde gevallen kan er gekeken worden naar de optie beeldbellen.
 • Indien iemand toch moet niezen of hoesten tijdens een afspraak, gebeurt dit in de elleboog.
 • Handen wassen is in deze periode heel belangrijk, daarom zal ikzelf voor en na een afspraak mijn handen wassen en zal ik ervoor zorgen dat uw kind dat ook doet.

 

Het maken van de afspraak

 • Een afspraak plannen gebeurt telefonisch. Hierbij zal ik wat vragen stellen wat betreft aanwezigheid van klachten. Dit is om de gezondheid van iedereen te waarborgen.

 

Ontvangst

 • Mijn praktijk heeft geen wachtruimte, dus als u uw kind komt brengen, graag even aanbellen. Dan doe ik de deur open. Door middel van dit actieve deurbeleid, nemen we zoveel mogelijk contactmomenten weg en zorgen wij voor elkaars veiligheid.
 • Door de omstandigheden is het niet mogelijk gesprekjes aan de deur te voeren en vraag ik u dus enkel uw kind te brengen. Mocht u toch iets kwijt willen, kunt u mij altijd bellen en zal ik u op die manier ter woord staan.
 • Kom met maximaal één ouder naar de praktijk.
 • Ik plan wat meer tijd tussen de afspraken, om zo voor u contact met andere zoveel mogelijk te vermijden en de praktijk te kunnen schoonmaken.
 • Ik zal op dit moment bij ontvangst dus ook geen handen schudden.

 

Toiletgebruik

 • Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Zorgt u er alstublieft voor dat uw kind voor vertrek naar de praktijk het toilet thuis nog even bezocht heeft.

 

Tijdens de behandeling

 • Ik probeer zoveel mogelijk afstand tussen u en uw kind te bewaren. Voor kinderen van 12 jaar en ouder houd ik mij aan de 1,5 meter afstand. Voor jongere kinderen is contact soms onvermijdelijk, maar zal ik mijn best doen zoveel mogelijk afstand te bewaren. Daarvoor zal ik ook gebruik maken een scherm van plexiglas.

 

Ophalen

 • Wanneer u uw kind komt halen belt u aan en zal ik uw kind naar buiten begeleiden. Ook hier geldt weer kom met één ouder, geen gesprekjes aan de deur, maar bellen kan altijd.
 • Tussen de afspraken in plan ik nu meer tijd, zo kan ik de praktijk reinigen voor de volgende cliënt. Speelgoed wat moeilijk te reinigen is, zal ik dan ook tijdelijk uit de praktijk halen.

 

Ik wil u vast bedanken voor uw medewerking en zal u op de hoogte houden van eventuele veranderingen. Mocht u nog vragen hebben of zijn er veranderingen in jullie situatie, neem dan gerust contact met mij op.

 

Ik kijk ernaar uit de kinderen snel weer fysiek te kunnen ontmoeten in mijn praktijk!

 

Tot snel,

Hartelijke groet,

Mariska Brienen

 

Contact informatie

Speltherapie-Baarn

Lepelaarstraat 2

3742 XP Baarn

 

Telefoon  06 - 466 38 001

Mail  mariska@speltherapie-baarn.nl

Website  www.speltherapie-baarn.nl

Links

Speltherapie-Baarn is aangesloten bij Therapeuten Collectief Eemland

Speltherapie-Baarn is aangesloten bij de stichting www.rbcz.nu

Meer over speltherapie

Speltherapie-Baarn is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

© Ontwerp: Studio Bosgra - Tekst: Marina Heij [Tekstproducties]